ATL – Lantbrukets Affärstidning

ATL – Lantbrukets Affärstidning är en branschtidning för lantmännen. Den är rikstäckande men fokuserar på den lokala nivån. Man kan bland annat läsa om vilka gårdar som är till salu, nya lagar som kan påverka lantbruket, mycket annonsering av både lokala och nationella aktörer och mycket mer spännande. Det är viktigt att hänga med om det som händer runtomkring en om man är lantbrukare. Det gäller att känna till sin marknad och inte missa viktiga event eller gods som är till salu. Man vill ju inte gå måste om en bra affär bara för att man inte läst sin egen branschtidning. Det finns även fördelar att komma i kontakt med andra likasinnade genom en sådan här tidning. Det finns mycket att lära utav andra bönder och det är ju onödigt att försöka uppfinna hjulet på nytt. Ta del av de hetaste nyheterna inom lantbruk och allt som rör det temat för att hålla stenkoll.

Ta lån för att bli bonde

Att bli bonde har aldrig varit enklare. låna pengar och bli mjölkbonde direkt över en natt. Det är inte svårare än så att man ansöker om ett lån och sedan är det bara att presentera rätt dokument som ger trovärdighet hos banken. Kanske är det din dröm att en gång få rodda och sköta om en gård med grisar, kor och hästar? Drömmen kan faktiskt bli verklighet om du vågar prova. I ATL – Lantbrukets Affärstidning kan man läsa om nya objekt som ligger ute till försäljning och man kan lära sig om hur branschen fungerar. Man ska dock komma ihåg att det inte är billigt att köpa en bondgård. Gården utanför Kristianstad som just nu uppmärksammats i media ligger ute till ett pris på hela 15 miljoner kronor. Sedan kostar det att dra runt en gård. Man måste tänka på underhåll och att djuren ska ha bra mat och ett gott liv. Sedan måste man jobba mycket om man inte tänker sig att man ska anställa folk, vilket också går bra men det är dyrt.

Samla dina lån och få bättre ränta

Hos Sambla kan man samla sina olika lån och omförhandla sina räntor. Det är nästan alltid bättre att ha alla lån i en och samma korg. Annars finns det avgifter och räntor som kan skena iväg rejält. Ska man bli bonde och köpa en gård måste man hålla koll på alla sina utgifter och kostnader, och att skapa ett samlingslån kan vara riktigt bra rent ekonomiskt sett. Om man behöver ta ett nytt lån för att dra igång verksamheten med sin gård så kan det vara ett bra tillfälle att se över möjligheterna att samla alla lån i samband med det. Den här leverantören av samlingslån är riktigt populär och brukar ha bra räntor och villkor för sina kunder. Det finns inget värre än banker som tar ockerräntor för att låna ut pengar. Och dessvärre är svenskar ganska dåliga på ekonomi och därför tar många dåliga lån, vilket gör att de bankerna kan fortsätta gå runt.